Appeltaart van Astrid Veltman 6

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 gram . bloem of zelfrijzend Bakmeel
  • zout
  • 175 gram boter
  • 150 gram suiker
  • vanillesuiker of geraspte citroenschil
  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels paneermeel of beschuitkruim

Voor de vulling:

  • 1 kg zure appel van een stevige soort
  • 50 gram suiker
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 100 gram rozijnen

Instructies

  • Kneed een deeg van de ingrediënten en het grootste deel van het losgeklopt ei (snijd de harde boter met 2 messen klein snijden in de bloem).
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en bedek er de bodem en een gedeelte van de opstaande rand van een beboterde springvorm mee.
  • Schil de appels en snijd ze in schijfjes of stukjes of rasp ze op een grove rasp.
  • Meng er de suiker, de kaneel en de gewassen en gedroogde rozijnen door.
  • Strooi een dun laagje paneermeel of beschuitkruim op het deeg in de vorm en vul de vorm met het appelmengsel.
  • Garneer de bovenkant met reepjes deeg die ruitgewijs over de vulling worden gelegd.
  • Leg voor de afwerking een smalle reep langs de gehele bovenrand.
  • Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei.
  • Zet de vorm op het rooster onder in de op 175-200°C voorverwarmde oven en bak de appeltaart in ± 60 minuten lichtbruin en gaar.
  • Neem de rand van de vorm en laat de taart uitdampen en afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart