Arabische auberginesoep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 1 kaneelstokje
  • olijfolie om in te bakken
  • 1,4 l water
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 499 gram kikkererwten
  • 1 tl harissa
  • 1 bos(jes) koriander
  • 1 Turks brood

Instructies

Arabische auberginesoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe.
  • Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar.
  • Verwijder het kaneelstokje.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Pluk de blaadjes koriander.

Turks brood

  • Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie.
  • Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

  • Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het brood ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch