Aringa in dolce forte

Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 haringen uit het zout
  • 3 eetlepel(s) wijnazijn
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Zet de haringen op met koud water en kook ze eerst 5 minuten aan één kant, keer ze dan om en kook ze nog twee minuten aan de andere kant.
  • Haal ze uit het water, laat ze afkoelen en fileer ze.
  • Leg de filets in een schaal en giet er de wijnazijn, suiker en olie op.
  • Laat de haring een uur staan.
  • Daarna zet u ze op tafel.
  • Serveer met witte bonen bestrooid met gesnipperde rauwe ui en peper.
  • Besprenkeld met azijn en olijfolie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Italië