Armeense sekhi itzoeg

Armeense meloen
Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine ui
  • 100 g lamsgehakt of rundertartaar
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 deciliter minutenrijst
  • snufje kaneel
  • zout naar smaak
  • 1 deciliter water
  • 1 rijpe meloen ca 450 g

Instructies

  • De boter in een koekenpan op een flink vuur bruinen.
  • De ui fijnsnipperen en in de boter schuiven met het gehakt.
  • Lichtbruin bakken en het vlees daarbij korrelig houden met een vork.
  • Pijnboompitten, rozijnen en rijst even mee laten bakken.
  • Kaneel, zout en water toevoegen.
  • Goed omroeren.
  • Deksel op de pan.
  • Dit alles 2 minuten laten doorkoken, weer omroeren en 5 minuten laten staan.
  • Intussen meloen wassen, drogen en over het steeltje halveren en de pitten wegscheppen.
  • Het vruchtvlees eruit nemen met een aardappelronder, mengen met het gehkat.
  • Nog even goed doorwarmen en eventueel warm houden op een klein pitje.
  • De legen meloenheften op een bordje leggen.
  • Vlak voor serveren vullen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Lamsvlees / Rundvlees
Land van herkomst Armenië