Arroz de Marisco

Arroz de Marisco

Rijst met tomaten en zeevruchten
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram zeevruchten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 150 gram langkorrelrijst
  • 400 cc water
  • 1 visbouillonblokje
  • 100 cc witte wijn
  • cayennepeper
  • zout
  • 1 cc tabasco eventueel meer naar smaak
  • peterselie

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Laat de zeevruchten ontdooien.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook zonder dat ze verkleuren.
  • Voeg dan het laurierblad, een beetje cayennepeper, de tomatenblokjes en tabasco toe. Verkruimel het bouillonblokje.
  • Laat 1 minuut zachtjes koken.
  • Voeg de rijst toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Deglaceer met de witte wijn en laat 1 minuut zachtjes koken.
  • Voeg het water toe met wat zout.
  • Laat een kwartiertje koken totdat de rijst gaar is.
  • Voeg eventueel nog wat water toe.
  • Voeg de zeevruchten toe en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken.
  • Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of tabasco toe.
  • Verdeel over de borden en garneer met wat fijn gesneden peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Portugal