Arroz de pato

Arroz de pato

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 HELE eend
  • 150 GRAM chorizo in plakjes
  • 1 GLAS witte wijn
  • 1 DECILITER witte wijn
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 TEENTJES knoflook gesnipperd
  • 400 GRAM rijst
  • HANDJE peterselie

Instructies

  • Bestrooi de eend met peper en zout en leg hem in een ingevette ovenschaal.
  • Giet de olijfolie erover, de wijn en 4 decilter water.
  • Bak de eend anderhalf uur op 180 graden.
  • Neem hem uit de oven en meet 8 deciliter vocht af.
  • Roerbak de ui en de knoflook 5 minuten.
  • Voeg de rijst toe, de peterselie en het vocht en breng dit aan de kook, laat 20 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de eend in kleine stukjes.
  • Vet een ovenschaal in, leg een derde deel van de rijst op de bodem, daarop de helft van de eend en een derde van de chorizo; dan weer rijst, eend en chorizo en maak het af met rijst en chorizo.
  • Bak deze schotel een kwartier op 220 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vlees
Land van herkomst Portugal