Artisjok basilicummousse met parmaham

AllerHande februari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ potje gemarineerde artisjokharten à 285 g
  • ½ zakje verse basilicum à 15 g
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 plakje parmaham

Instructies

  • Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum in keukenmachine of met staafmixer pureren.
  • Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuïger te maken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Van parmaham 4 dunne repen snijden.
  • Hamreepjes in de breedte over lepels leggen.
  • Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen.
  • Reepjes ham over mousse dichtvouwen.
  • Garneren met kleine blaadjes basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij een glas champagne.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Koude Hapjes / Varkensvlees
Land van herkomst Italië