Artisjok met saus

Artisjok met saus

Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Artisjok harten per persoon
  • zout
  • 1 citroen
  • mayonaise
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie of dragon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 deciliter room

Instructies

  • Breek de steel van de artisjok zodat wat vezels uit de bodem loslaten, wat de kooktijd vermindert. Snijd minstens 5 centimeter van de punt af.
  • Trek 3 of 4 onderste bladeren los en snijd de bodem glad.
  • Knip nu de toppen van de bladeren.
  • Gebruik hiervoor een roestvrijstalen schaar en mes, anders worden de snijvlakken en uw handen zwart.
  • Wrijf de artisjok in met een halve citroen.
  • Doe de artisjok in een pan met ruim kokend water waaraan zout en citroensap zijn toegevoegd.
  • Leg een theedoek op de vloeistofspiegel zodat de artisjokken onder water blijven tijdens het koken, wat ongeveer 30 minuten in beslag neemt.
  • Dat hangt af van de versheid en de grootte van de artisjok.
  • Als een blaadje gemakkelijk loslaat is de artisjok gaar.
  • Roer voor de saus mayonaise, sherry, knoflook, peterselie, mosterd en room door elkaar met de staafmixer.
  • De artisjok kan koud of warm worden gegeten, als lunchhap of hoofdgerecht.
  • Het is ideaal als u een grote groep gasten ontvangt want u kunt alles daags van tevoren bereiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk