Artisjok met tapenade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 artisjokken
  • 1 bakje tapenade mediterraan, ca. 130 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Artisjokken wassen.
  • Steel ervan afsnijden en punten van buitenste blaadjes knippen.
  • Artisjokken afzonderlijk verpakken in magnetronfolie.
  • Artisjokken ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) verwarmen.
  • Artisjokken ca. 5 minuten laten nagaren.
  • Ondertussen tapenade losroeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper.
  • Tapenade over vier schaaltjes verdelen.
  • Artisjokken serveren met mediterrane dip.
  • Aan tafel blad voor blad van artisjok afnemen, vezelig ondereinde in tapenade dopen en eraf eten.
  • Rest bladeren verwijderen.
  • Bodem in stukjes snijden en met tapenade eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten