Artisjokbodems met warme basilicumdressing

Porties: 10 stks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g cashewnoten ongezouten
  • 2 blik artisjokbodems a 400 g
  • 15 g basilicum verse
  • 1 theelepel citroenrasp potje
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepel notenolie
  • 1 dl droge witte wijn

Instructies

  • Cashewnoten in droge koekenpan licht roosteren.
  • Artisjokken onder koud water en droogdeppen met keukenpapier.
  • Basilicumblaadjes van steeltjes halen en in keukenmachine doen.
  • Toevoegen: citroensap, mosterd, olie en wijn.
  • Pureren tot gladde saus.
  • Cashewnoten fijnhakken.
  • Basilicumsaus op laag vuur verwarmen; niet aan de kook laten komen.
  • Cashewnoten door saus roeren en saus op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Artisjokbodems vullen met saus.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Groenten / Noten / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch