Asche sak

spinaziesoep met linzen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 11/4 liter water
  • 500 gram gehakt
  • 11/2 theelepel zout
  • versgemalen peper
  • 750 gram spinazie
  • 1 theelepel geelwortel kurkuma
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 ei
  • 1 eetlepel fijngehakt dillegroen of peterselie

Instructies

  • Week de linzen één nacht, giet ze af, zet ze op met het water en breng ze aan de kook.
  • Temper het vuur en laat ze in de gesloten pan 20 minuten doorkoken.
  • Maak het gehakt aan met 1/2 theelepel zout en peper en maak er balletjes van.
  • Doe de balletjes, de geelwortel, de spinazie en de rest van het zout bij de soep en laat
  • die nog 40 minuten zachtjes koken.
  • Roer er het citroensap en de eieren door.
  • Serveer de soep bestrooid met dille of peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Libanon