Asperge-broccolisalade met zalm

Frisse Asperge-Broccolisalade met Zalm

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 400 gram zalmfilet
  • 350 gram broccoli
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 bosje dille fijngehakt
  • 2 dl olijfolie
  • Peper
  • Suiker
  • Zout

Instructies

  • Schil de asperges rondom twee keer en snijd het harde onderste stukje af.
  • Kook de asperges in water met zout, 2 eetlepels citroensap en een snufje suiker gedurende ongeveer 15 minuten (of stoom ze in een stoomoven op 100 °C voor 12 minuten).
  • Snijd de asperges schuin in stukjes.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de broccoli kort om de kleur en knapperigheid te behouden (of stoom ze in een stoomoven op 100 °C voor 2 minuten).
  • Bereid de zalm volgens een van de aangegeven methoden en laat deze afkoelen.
  • Druk voorzichtig de segmentjes los.
  • Meng de aspergestukjes met de broccoliroosjes en doe ze in een schaal.
  • Maak een dressing van olijfolie en citroensap, breng op smaak met peper, zout en suiker.
  • Proef en pas de smaak indien nodig aan.
  • Schep voorzichtig wat van de zalmsegmentjes door de salade en leg de resterende er bovenop.
  • Giet wat van de dressing over de salade en bestrooi met gehakte dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Salade / Zalm
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij