Asperge broccolisalade met zalm

Asperge-broccolisalade met zalm

Asperge broccolisalade met zalm

Recept categorieën Groenten, Salade, Vis, Zalm
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Miele.nl
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Schil de asperges rondom twee keer en snij het harde onderste stukje af.
  • Kook ze in water met zout 2 eetlepels citroensap en een snufje suiker voor ongeveer 15 minuten (stoomoven op 100 °C voor 12 minuten).
  • Snijd ze schuin in stukjes.
  • De broccoli in kleine roosjes verdelen.
  • Kook ze kort om kleur en knapperigheid te behouden (stoomoven op 100 °C voor 2 minuten).

De zalm kunt u op diverse manieren bereiden:

  • Stoomoven: 8 minuten op 85 °C
  • Combi-stoomoven: Combi-koken - HeteluchtPlus 100 °C - vocht 60 % - 10 minuten voorverwarmen
  • Combimagnetron: Magnetron 80 Watt + HeteluchtPlus 120 °C - 8 minuten voorverwarmen
  • Laat de zalm afkoelen en druk voorzichtig de segmentjes los.
  • Meng de aspergestukjes met de broccoliroosjes en doe ze in een schaal.
  • Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap, breng op smaak met peper zout en suiker.
  • Proeven!
  • Schep voorzichtig wat van de segmentjes door de salade en leg de resterende er bovenop.
  • Giet er wat van de dressing over en bestrooi met de gehakte dille.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept