Asperge courgetterisotto

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gram groene asperges in schuine stukken van 5 cm
  • 15 gram boter
  • 1 courgette in halve plakken
  • 2 sjalotjes in ringen
  • 125 gram Risottorijst
  • de schil van 1/2 citroen in dunne reepjes
  • ½ liter kippenbouillon van tablet
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kook de asperges 4 minuten in water met zout, schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • Bewaar 1 1/2 dl van het kookwater.
  • Bak de courgette en de sjalot omscheppend 2 minuten in de boter.
  • Temper het vuur, voeg de rijst en de citroenreepjes toe en bak omscheppend 2 minuten tot de rijstkorrels glazig zijn.
  • Schenk, onder af en toe roeren, het aspergekookwater en de bouillon in delen bij de rijst.
  • Voeg steeds pas een nieuw deel toe als de vorige vloeistof is opgenomen.
  • Schep er na 20 minuten de asperges door en warm nog 1 minuut door.
  • Voeg naar smaak kaas en peper toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst