Asperge-Hambakjes

Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ bakje aspergepunten à 100 g
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Zaanse mosterd
  • 1 eetlepel melk
  • 75 g gekookte hamblokjes
  • Zout
  • Peper
  • 1 doosje saladecups of ragoutcups 20 stuks

Instructies

  • Snijd de aspergetips in stukjes van 1/2 cm en doe ze in een vergiet.
  • Breng water aan de kook in een steelpan of waterkoker en giet het over de aspergetips.
  • Roer in een kom de mayonaise, mosterd en melk door elkaar.
  • Hak de hamblokjes (hou 1 eetlepel apart voor garnering) fijn en meng ze door de mosterdmayonaise.
  • Schep in elke cup 1 theelepel mosterd/hammayonaise.
  • Leg de aspergestukjes erbovenop.
  • Garneer met de achtergehouden hamblokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze lichte en frisse hapjes vragen om een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 35 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 2 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees