Asperge truffel dressing

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalottel fijn gesneden
  • 2 dl. wijnazijn
  • 300 gram asperges (afvalstukjes)
  • 2 dl. water
  • zout
  • 2,5 dl maisolie
  • 100 gram ei
  • 1 dl truffeljus

Ook nodig:

Instructies

  • Kook de azijn met de sjalot in tot er bijna geen vocht meer over is.
  • Ondertussen de asperge met water en zout koken tot de asperges gaar zijn, draai dit in de blender fijn en zeef het uit.
  • Voeg de aspergepuree met de olie bij de azijn en kook het even op.
  • Doe de eidooiers in een litermaat en zet hier de staafmixer in en giet hierbij de warme aspergemassa en zet direkt de staafmixer aan.
  • Net zo lang mixer tot er een mooie glade saus is ontstaan.
  • De saus op smaak brengen met peper, zout en truffeljus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dressings