Asperges met ham, ei en krieltjes

Romige Asperges met Ham, Ei en Krieltjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 asperges AA, geschild
  • 400 gram krieltjes gewassen
  • 4 eieren
  • 125 gram roomboter
  • 320 gram boerenachterham
  • ½ bosje peterselie gehakt

Instructies

  • Leg de geschilde asperges in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Doe hetzelfde met de gewassen krieltjes.
  • Doe de roomboter samen met de gehakte peterselie in een dichte stoomovenpan en dek deze af met plakfolie.
  • Plaats de eieren in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Leg de ham in een dichte stoomovenpan en dek deze af met plakfolie.
  • Stel de asperges, krieltjes en eieren in op Stomen op 100°C voor 8 minuten.
  • Voeg de stoomovenpan met boter en peterselie gelijktijdig met het eerste product toe.
  • Na 8 minuten voeg je de ham toe aan de stoomoven en stoom je alles nog 2 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wil je de eieren iets zachter gegaard hebben, voeg ze dan pas na 3 minuten toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij