Asperges met ham uit de oven

Porties: 1 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 0.25 kilo witte asperges
  • 0.5 sneetjesoud witbrood of paneermeel
  • 25 gram achterham
  • 0.75 eetlepel(s) peterselie
  • 6.5 gram boter gesmolten ik gebruikte walnotenboter
  • 1 eetlepelsCrème fraîche

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
  • Leg de asperges naast elkaar en snijd de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
  • Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Laat de boter smelten.
  • Doe de kruimels over in een kom en schep de ham, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
  • Hak de achterham heel fijn.
  • Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en leg ze naast elkaar met alle kopjes naar één kant in de schaal.
  • Strijk de crème fraîche erover uit en strooi het hammengsel erover.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 20-25 minuten goudbruin worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte krieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel / Vlees