Asperges met knapperige bacon

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • zout
  • kg asperges
  • duopak Krieltjes à 700 g
  • 250 g bacon
  • scharreleieren
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf.
  • Kook de asperges in water met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten gaar.
  • Kook de krieltjes in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de eieren in ± 8 minuten hard.
  • Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.
  • Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de afgegoten asperges op een schaal.
  • Schenk de saus erover, verdeel de bacon erover en leg de eiparten ertussen.
  • Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees