Asperges met lamsrugfilet

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram lamsafval
  • enkele takjes majoraan
  • asperges schillen enz.
  • 500 gram asperges geschilde
  • zout peper
  • 250 gram lamsrugfilet
  • 30 gram boter
  • 1 ei
  • Cognac of Armagnac
  • 1 takje tijm verse
  • ½ dl slagroom

Instructies

  • Zet het lamsafval op met een liter water, een takje majoraan en het asperge-afval enlaat het op laag vuur enkele uren trekken.
  • Laat de bouillon inkoken en zeef hem.
  • Laat de lamsfond afkoelen, zodat u het vet eraf kunt scheppen.
  • Kook de asperges met wat zout gaar.
  • Bestrooi de lamsfilet met zout en peper en braad het vlees in de hete boter in ± 6 minuten rondom bruin.
  • Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten.
  • Giet het braadvet weg en blus de koekenpan met wat aspergekookvocht en de cognac. Voeg nog een takje majoraan en tijm, enkele eetlepels lamsfond en de room toe, breng op smaak met zout en peper en zeef de saus.
  • Snijd de lamsfilet in plakjes en serveer die met de saus en de gekookte asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Vlees