Aspergesalade met aardappeltjes en peultjes

Porties: 2 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram witte asperges
  • 100 gram groene asperges
  • 250 gram krielaardappeltjes voorgekookte
  • 100 gram peultjes

Voor de dressing:

  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1 sjalotje gehakt
  • 1 theelepel kruidenmosterd
  • 2 eetlepel(s) gehakte tuinkruiden kervel, bieslook en peterselie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de witte en groene asperges beetgaar.
  • Kook de aardappelen gaar in wat gezouten water.
  • Haal de peultjes af, snijd ze eventueel door en kook ze beetgaar.
  • Laat de asperges, aardappeltjes en peultjes afkoelen.
  • Snijd de asperges schuin in stukken.
  • Klop de olie met de azijn los en breng de dressing op smaak met het sjalotje, de mosterd, peper, zout en de tuinkruiden.
  • Schep de groenten en de aardappelen door de dressing en zet dit een half uur weg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch