Aspergesalade met kaas en eieren

Aspergesalade met kaas en eieren

(bij een buffet voor 10 personen)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1000 g asperges schoongemaakt;
  • zout;
  • 5 eieren hardgekookt, grofgehakt;
  • 250 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes;
  • 4 eetl. mayonaise;
  • 3 eetl. Bulgaarse yoghurt;
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • witte peper versgemalen
  • 2 eetl. peterselie fijngesneden
  • 2 eetl bieslook;, fijngesneden

Instructies

  • Zet de asperges met ruim kokend water op.
  • Voeg wat zout toe.
  • Laat de asperges, met het deksel op de pan, 10 minuten koken.
  • Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan.
  • Laat de asperges daarna uitlekken en koud worden.
  • Snijd de asperges in stukjes van 21/2 cm.
    Asperges
  • Schep in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar.
  • Roer in een kommetje mayonaise en yoghurt tot en gladde saus.
    Yoghurtvinaigrette
  • Voeg naar smaak zout en peper toe, en roer de peterselie erdoor.
  • Schep de saus door de ingrediënten in de kom.
  • Bestrooi de salade met bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

  • Iets minder kaas en b.v. stukjes (been)ham erdoor
  • I.p.v. mosterd tomatenketchup
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade