Groene Aspergesalade met Rookkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 3 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • Versgemalen peper
  • 150 g gesneden rookkaas plakjes ca. 2 mm dik (optioneel)
  • 1 zakje verse basilicum 15 g

Instructies

Voorbereiden:

  • Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
  • Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden 2 à 3 cm eraf.
  • Snijd de kopjes (ca. 4 cm) van de asperges.
  • Halveer de stelen in de lengte en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm.
  • Kook de aspergekopjes en stukjes in kokend water in ca. 3 minuten beetgaar.
  • Doe de asperges voorzichtig in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Was en halveer de kerstomaatjes.
  • Klopp de azijn, olie, zout en peper in een picknickschaal tot dressing.
  • Schep de asperges en tomaten erdoor.
  • Zet tot vertrek in de picknickschaal in de koelkast.
  • Snijd de korstjes van de rookkaas en snijd de kaas in piepkleine blokjes.
  • Zet tot vertrek in een koelkastbakje in de koelkast.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze in reepjes.
  • Zet tot vertrek in een koelkastbakje in de koelkast.

Bereiden:

  • Vervoer de aspergesalade, kaas en basilicum in een koeltas.
  • Op locatie, schep de kaas en basilicum door de salade.
  • Verdeel de salade over vier bordjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, minerale witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze groene aspergesalade.

Voedingswaarden

Calories: 140 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch