Aspergesalade met zalm

Aspergesalade met zalm

Recept categorieën Bijgerecht, Groenten, Vis, Zalm
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Aantal porties: 4 personen
Calorieën 280kcal

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

VOORBEREIDEN:

  • Groene asperges voorzichtig wassen en ca. 15 minuten in koud water leggen.
  • Intussen witte asperges met dunschiller vanaf vlak onder kopje naar beneden schillen.
  • Van groene en witte asperges houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden.
  • Asperges schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
  • In pan met ruim water en zout groene asperges in ca. 10 à 15 minuten (afhankelijk van dikte) beetgaar koken. In andere pan met ruim water en zout witte asperges in ca. 10 à 20 minuten (afhankelijk van dikte) beetgaar koken. In vergiet asperges afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud stromend water afspoelen, pellen en grof hakken.
  • Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water (van eieren), afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • In kom mayonaise, crème fraîche en kerriepoeder tot saus roeren.

BEREIDEN:

  • In kom asperges, eieren, zalmsnippers, zout en peper door elkaar scheppen.
  • Besprenkelen met citroensap. In midden van schaal kom met saus zetten.
  • Aspergesalade eromheen scheppen.
  • Garneren met tomaatblokjes

Voedingswaarden:

Calorieën: 280 kcalkoolhydraten: 4 gEiwit: 13 gVet: 24 g

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept