Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 500 g witte asperges
- 1 eetlepel boter
- ½ deciliter witte vermout
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 bakje groene aspergetips
- zout
- 125 ml slagroom
- versgemalen peper
Instructies
- Sjalotje pellen en snipperen.
- Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden, houtachtige uiteinden eraf snijden.
- Asperges tot aan kopjes in stukjes van 1 cm snijden.
- In pan boter smelten en sjalotjes zachtjes fruiten.
- Aspergestukjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
- Vermout erover schenken en verwarmen tot vocht verdampt is.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en 6 dl water toevoegen.
- Aspergestukjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar koken.
- Intussen in steelpan met ruim kokend water en zout aspergekopjes en aspergetips in ca. 5 minuten beetgaar koken.
- In zeef afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.
- Aspergestukjes met bouillon in blender doen.
- Slagroom toevoegen en alles op hoogste snelheid in 1-2 minuten tot gladde, schuimige soep pureren.
- Soep terugdoen in pan en opnieuw verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep in vier diepe borden scheppen en van groene aspergetips en aspergepunten in midden bergje maken.