Aspergesoep 2

AllerHande mei 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 500 g witte asperges
  • 1 eetlepel boter
  • ½ deciliter witte vermout
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 bakje groene aspergetips
  • zout
  • 125 ml slagroom
  • versgemalen peper

Instructies

  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden, houtachtige uiteinden eraf snijden.
  • Asperges tot aan kopjes in stukjes van 1 cm snijden.
  • In pan boter smelten en sjalotjes zachtjes fruiten.
  • Aspergestukjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Vermout erover schenken en verwarmen tot vocht verdampt is.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 6 dl water toevoegen.
  • Aspergestukjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar koken.
  • Intussen in steelpan met ruim kokend water en zout aspergekopjes en aspergetips in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • In zeef afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.
  • Aspergestukjes met bouillon in blender doen.
  • Slagroom toevoegen en alles op hoogste snelheid in 1-2 minuten tot gladde, schuimige soep pureren.
  • Soep terugdoen in pan en opnieuw verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en van groene aspergetips en aspergepunten in midden bergje maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten