Aspergetaartjes

Porties: 4
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 ml azijn
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 500 g asperges witte
  • 2 ei
  • 1 beker crême fraiche 125 ml
  • 1 teen knoflook geperst
  • 6 plakjes bladerdeeg roomboter / diepvries, ontdooid
  • 4 eetlepel(s) amandelen
  • 2 el platte peterselie fijngesneden

Instructies

  • Kook de azijn met de suiker in ca. 30 min. op laag vuur in tot siroop.
  • Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.
  • Kook ca. 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig en spatel de crème fraîche en knoflook erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer 2 plakjes bladerdeeg en plak aan de overige plakjes tot rechthoeken.
  • Rek iets op in de lengte.
  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de asperges over de bladerdeegplakjes.
  • Rol de zijkanten ca. 1 cm. omhoog tot taartjes.
  • Verdeel het eimengsel erover.
  • Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
  • Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie.
  • Laat afkoelen.
  • Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met amandelen en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch