Asturiaanse pasteitjes

Asturiaanse pasteitjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram serranoham Spaans of parmaham (Italiaans),
  • fijngesneden 100 gram chorizo
  • fijngesneden 1 gekookt ei
  • fijngesneden 1/2 ui
  • fijngesnipperd tomatensaus gepureerde tomaat uit een pakje zal ook prima werken lijkt me
  • ½ glas witte wijn
  • olijfolie
  • bloem
  • zout

Instructies

  • Meng een 1/2 glas witte wijn met een 1/2 glas olijfolie,
  • voeg wat zout toe en klop dit totdat het goed gemengd is.
  • Het ziet er dan wat troebel uit.
  • Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe totdat er een deeg ontstaat wat niet meer aan je handen kleeft bij het kneden.
  • Laat het deeg dan afgedekt 2 uur rusten op een koele plaats.
  • In de tussentijd kun je de vulling maken.
  • Fruit in een pan met wat olie de ui goudgeel,
  • voeg dan 2-3 eetlepels tomatensaus toe en de fijngesneden ham.
  • Roer dit goed en warm even door.
  • Haal dan de pan van het vuur en laat even wat afkoelen.
  • Roer dan de chorizo en het gekookte ei erdoorheen.
  • Laat het mengsel nu verder afkoelen.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.
  • Steek vervolgens cirkels uit. Dit kun je doen met speciale vormen,
  • maar ook met de bovenkant van een glas of met een schoongemaakt concervenblik.
  • Leg wat van de vulling in het midden van de cirkel en vouw het geheel dan dubbel,
  • je hebt nu een halve maan-vorm.
  • Druk met de tanden van een vork de ronde kant van het pasteitje dicht zodat de vulling er niet uit kan vallen.
  • Frituur de pasteitjes in hete olie tot de goudbruin zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Warme hapjes
Land van herkomst Spanje