Asuparagasugohan

rijst met kip en asperges
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kippenvlees mager
  • 12 asperges bij voorkeur groene
  • 1 liter dashi kippebouillon
  • 2 eetlepel(s) lichte sojasaus
  • 2 eetlepel(s) mirin
  • 1 eetlepel(s) donkere sojasaus
  • 250 gram kortkorrelige rijst
  • 1 eetlepel(s) gemberwortel geraspte
  • 2 lente-uitjes gesnipperde

Instructies

  • Maak het kippenvlees droog en snij het in blokjes van 1 cm, bestrooi ze met wat zout en laat ze 15 min. liggen.
  • Schil de asperges en snij aan de onderkant een stukje van 3 a 4 cm af.
  • Snij hierna de asperges in stukken van 4 cm.
  • Snij dikke stukken doormidden.
  • Breng de dashi of visbouillon aan de kook, voeg sojasauzen, mirin of vervanger, gemberwortel en zout naar smaak toe.
  • Roer alles goed dooreen en wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen.
  • Strooi dan de gewassen en gedroogde rijst langzaam in de pan zodat alles blijft koken.
  • Laat alles enkele minuten flink doorkoken.
  • Temper het vuur en leg de deksel op de pan.
  • Laat de inhoud 10 min. zachtjes doorkoken totdat het vocht bijna geabsorbeerd is.
  • Leg dan de stukjes kippenvlees en asperges op de rijst.
  • Sluit de pan opnieuw af en laat alles nog 10 tot 13 min. zachtjes doorkoken.
  • Draai het vuur uit en laat de gesloten pan nog 5 min. staan.
  • Schep de inhoud om met een grote vleesvork.
  • Dien het gerecht op in voorverwarmde kommen.
  • Strooi er wat lente ui of bieslook over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Rijst
Land van herkomst Indonesië