Ati Goreng Soekaboemi

gekruiden lever speciaal
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram lever
  • 100 gram ontbijtspek in stukjes
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 paprika in reepjes
  • 100 gram champignons fijngesneden
  • bloem
  • margarine
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de lever (varken of rund) in plakken van 1 cm. dikte.
  • Wentel de plakken in wat bloem en bak ze in margarine bruin en gaar.
  • Hierna pas zout en peper erover strooien.
  • Fruit dan in wat margarine de knoflook, ui, paprika, champignons en het spek.
  • Zorg ervoor dat het spek knappend is en strooi dit over de lever met de rest van de ingrediënten.
  • Serveer dit bij warme witte rijst, nasi- of bami goreng.
  • Sambal niet vergeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Indonesië