Atjar Pedis Pedis

zeer pikant zuur van Antilliaanse origine
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 uien fijngesneden
  • 3 madame janet promente
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 kopjes azijn
  • 1 eetlepel(s) suiker

Instructies

  • Snij de madame janet met mes en vork of met keukenhandschoenen aan.
  • Wel goed klein snijden en vermengen met de knoflook en de uien.
  • In een glazen pot doen en de aan de kook gebrachte azijn met suiker erbij gieten.
  • Laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Waarschuwing:

Dit is een zeer heet zuur.
Nooit met de blote handen de gesneden madame janet aanraken.
Elk plekje huid wat dan door de handen aangeraakt wordt, brandt nog uren na.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Antillen