Aubergine en gratin

gegratineerde aubergine
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 30 g bloem
  • 75 g geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • 60 g boter
  • 5 dl melk
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de aubergines en snij ze in de lengte in schijven van 4 mm dik.
  • Maak er met een scherp mes strepen over en leg ze in een bak met koud water.
  • Laat ze uitlekken en bak ze 8 minuten in een friteuse van 175º C.
  • Haal ze uit het vet en laat uitlekken.
  • Smelt 50 g boter in een pan en voeg de bloem toe.
  • Geef er langzaam de melk bij en maak een gladde saus.
  • Geef hier zout, peper en nootmuskaat bij en laat 6 minuten zachtjes sudderen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de kaas toe.
  • Leg een laag aubergine in een ovenvaste schaal.
  • Bestrooi met zout en bedek met een laag saus.
  • Dan weer een laag aubergine, zout en saus enz.
  • Snij de rest van de boter in stukjes en verdeel deze over de saus.
  • Schuif de schaal in een oven van 200º C.
  • Laat ze 15 minuten gratineren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch