Aubergine gâteau

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine in plakjes van 5 mm
  • 1 citroen geperst
  • 4 dessertlepels olijfolie
  • 25 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 paprika fijngesneden
  • 1 paprika fijngesneden
  • 1 paprika fijngesneden
  • 2 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 tomaat in vieren
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 50 ml witte wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 takje tijm

Instructies

  • Doop de plakjes aubergine in het citroensap.
  • Maak saus door de tomaten en de helft van de uien in 1 dessertlepel olijfolie 1 tot 2 minuten te bakken.
  • Voeg de tomatenpuree, witte wijn, bouillon en basilicum en tijm toe.
  • Laat de saus 10 minuten koken en stop hem in een blender.
  • Bak de courgette en paprika's, de rest van de uien en knoflook 3 minuten in de rest van de olijfolie.
  • Bind ze met een beetje tomatensaus.
  • Bak in een andere pan de aubergine aan in een scheutje olijfolie.
  • Laat ze aan beide kanten licht bruinen en uitlekken op keukenpapier.
  • Maak nu de gâteau.
  • Leg beurtelings laagjes groenten en aubergine in een ovenschaal.
  • Dek af met vetvrij papier en druk de taart aan met iets zwaars.
  • Laat het gerecht minstens 30 minuten tot een nacht in de koelkast staan.
  • Snij de gâteau in parten en giet de saus erover en garneer met de pijnboompitten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart