Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 7 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
- 1 aubergine
- 75 g rozijnen
- 1 blik tomaten gepelde netto 400 g,
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 1 theelepel kaneelpoeder
- zout
- zwarte peper
- 2 eieren
- 3 preien ca. 400 g,
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten,
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
- Aubergine wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
- Rozijnen wassen en in zeef laten uitlekken.
- Tomaten laten uitlekken, hierbij 4 eetlepels vocht opvangen (rest wordt niet gebruikt).
- Tomaten in stukken snijden.
- In braadpan 1 eetlepel olie verhitten.
- Gehakt in ca. 2 minuten rul bakken.
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Gehakt uit pan scheppen.
- Aubergineblokjes met kaneelpoeder in dezelfde pan in ca. 3 minuten bruin bakken.
- Pan van vuur nemen.
- Tomaat, gehakt en rozijnen erdoor scheppen.
- Gehaktmengsel op smaak brengen met zout en peper.
- In kommetje eieren met tomatenvocht losroeren.
- Door gehaktmengsel scheppen.
- Vorm invetten.
- Vellen fillobladerdeeg stergewijs op elkaar leggen, hierbij elke laag dun bestrijken met olie (1 eetlepel olie achterhouden).
- Vorm bekleden met deegstapel, hierbij deeg iets over de rand laten hangen.
- Gehaktmengsel in vorm scheppen.
- Overhangend deeg in vorm 'gekreukt' tot rand vormen.
- In midden van oven taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
- Afgekoelde taart tot gebruik afgedekt in koelkast (of in diepvries) zetten.
BEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Taart uit koelkast nemen en afdekken met aluminiumfolie.
- In midden van oven taart ca. 20 minuten verwarmen.
- Intussen prei schoonmaken, wassen en in dunne ringetjes snijden.
- In wok of braadpan rest van olie verhitten en prei in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken.
- Taart uit oven nemen.
- Prei op smaak brengen met zout en op taart scheppen.