Aubergine gehakttaart

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
  • 1 aubergine
  • 75 g rozijnen
  • 1 blik tomaten gepelde netto 400 g,
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 eieren
  • 3 preien ca. 400 g,
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
  • Aubergine wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Rozijnen wassen en in zeef laten uitlekken.
  • Tomaten laten uitlekken, hierbij 4 eetlepels vocht opvangen (rest wordt niet gebruikt).
  • Tomaten in stukken snijden.
  • In braadpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Gehakt in ca. 2 minuten rul bakken.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Gehakt uit pan scheppen.
  • Aubergineblokjes met kaneelpoeder in dezelfde pan in ca. 3 minuten bruin bakken.
  • Pan van vuur nemen.
  • Tomaat, gehakt en rozijnen erdoor scheppen.
  • Gehaktmengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • In kommetje eieren met tomatenvocht losroeren.
  • Door gehaktmengsel scheppen.
  • Vorm invetten.
  • Vellen fillobladerdeeg stergewijs op elkaar leggen, hierbij elke laag dun bestrijken met olie (1 eetlepel olie achterhouden).
  • Vorm bekleden met deegstapel, hierbij deeg iets over de rand laten hangen.
  • Gehaktmengsel in vorm scheppen.
  • Overhangend deeg in vorm 'gekreukt' tot rand vormen.
  • In midden van oven taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
  • Afgekoelde taart tot gebruik afgedekt in koelkast (of in diepvries) zetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Taart uit koelkast nemen en afdekken met aluminiumfolie.
  • In midden van oven taart ca. 20 minuten verwarmen.
  • Intussen prei schoonmaken, wassen en in dunne ringetjes snijden.
  • In wok of braadpan rest van olie verhitten en prei in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken.
  • Taart uit oven nemen.
  • Prei op smaak brengen met zout en op taart scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Rundvlees / Vlees