Auberginekaviaar met walnoten en feta

Porties: 10 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines ca. 800 g
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 60 g walnoten
  • 75 g feta kaas
  • 10 g peterselie verse
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 4 teentjes knoflook

Instructies

Voorbereiden

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Aubergines op enkele plaatsen inprikken met vork.
  • Aubergines en paprika's ca. 15 cm onder hete grill schuiven.
  • Groenten roosteren tot vruchtvlees zacht is en schil zwartgeblakerd (paprika's 10 à 15 minuten, aubergines ca. 20 minuten).
  • Groente regelmatig keren.
  • Paprika's op schaal leggen en ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
  • Aubergines iets laten afkoelen.
  • Intussen walnoten fijnhakken.
  • Feta in kleine blokjes snijden.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Knoflook pellen.

Bereiden

  • Met scherp mesje schil van paprika's en aubergines trekken.
  • Paprika's halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprika's in kleine stukjes snijden. In
  • keukenmachine auberginevruchtvlees kort pureren.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Terwijl motor draait beetje bij beetje olie toevoegen.
  • Citroensap, azijn, paprika, walnoten, feta en 3/4 deel van peterselie hierdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Bestrooien met rest van peterselie.
  • Serveren met driehoekjes warm shoarmabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Kaas / Noten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch