Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote aubergines ca. 800 g
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 60 g walnoten
- 75 g feta kaas
- 10 g peterselie verse
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 4 teentjes knoflook
Instructies
Voorbereiden
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Aubergines op enkele plaatsen inprikken met vork.
- Aubergines en paprika's ca. 15 cm onder hete grill schuiven.
- Groenten roosteren tot vruchtvlees zacht is en schil zwartgeblakerd (paprika's 10 à 15 minuten, aubergines ca. 20 minuten).
- Groente regelmatig keren.
- Paprika's op schaal leggen en ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
- Aubergines iets laten afkoelen.
- Intussen walnoten fijnhakken.
- Feta in kleine blokjes snijden.
- Peterselie fijnknippen.
- Knoflook pellen.
Bereiden
- Met scherp mesje schil van paprika's en aubergines trekken.
- Paprika's halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprika's in kleine stukjes snijden. In
- keukenmachine auberginevruchtvlees kort pureren.
- Knoflook erboven uitpersen.
- Terwijl motor draait beetje bij beetje olie toevoegen.
- Citroensap, azijn, paprika, walnoten, feta en 3/4 deel van peterselie hierdoor mengen.
- Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
- Bestrooien met rest van peterselie.
- Serveren met driehoekjes warm shoarmabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.