Australische fivespiceburger met appel

AllerHande februari 2004/ snel te maken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 bosuitje in flinterdunne ringetjes
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • peper versgemalen
  • ½ appels bv. Granny Smith, ongeschild in 8 dunne plakjes
  • 2 eetlepel(s) boter

Instructies

  • In kom rundergehakt, vijfkruidenpoeder, bosui, sojasaus, zout en peper door elkaar kneden.
  • Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen.
  • In beide kanten van hamburgers plakje appel drukken.
  • In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 minuten aan beide zijden gaar en bruin bakken, halverwege keren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerecht / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Australië