Australische Avocadosalade met Mihoen

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g mihoen
  • 1 rijpe avocado in blokjes gesneden
  • Schil en sap van 1 limoen
  • ½ rode peper in dunne reepjes gesneden
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel cream sherry
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 15 g verse munt fijngeknipt
  • 50 g macadamianoten fijngehakt en goudbruin geroosterd

Instructies

  • Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Meng de blokjes avocado met 2 eetlepels limoensap.
  • Verhit de rode peperreepjes, sesamolie, cream sherry en sojasaus in een kleine pan tot het bijna kookt.
  • Haal van het vuur en roer de geperste knoflook, limoenschil en de resterende limoensap erdoor.
  • Laat de mihoen uitlekken in een vergiet en doe het over in een kom.
  • Schep de avocado en de warme dressing door de mihoen.
  • Bestrooi met verse munt en geroosterde macadamianoten.
  • Serveer de salade direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze salade kan als een volledige maaltijd worden geserveerd of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisheid van de limoen en de romigheid van de avocado.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g | Zout: 8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Noten / Salade
Land van herkomst Australië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch