Avocado quiche met kruiden

Romige Avocado Quiche met Verse Kruiden

Gemaakt met vers Qucihe / taartdeeg
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers quiche- en taartdeeg 300 g
  • 2 rijpe avocado's geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • ½ bosje peterselie grof gehakt
  • ½ bosje dille grof gehakt
  • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om de vorm in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en volg de instructies op de verpakking om het deeg te bereiden.
  • Meng de stukjes avocado met de Griekse yoghurt, eieren, gehakte peterselie en dille.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats het in een ingevette taartvorm.
  • Versterk de randen met het overhangende deeg.
  • Giet het avocado-yoghurtmengsel gelijkmatig over het deeg en verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes erover.
  • Bak de quiche onderin de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Laat de quiche na het bakken volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

De quiche is goed mee te nemen en kan zowel koud worden gegeten als verwarmd in de magnetron.
Deze romige quiche met avocado en verse kruiden past goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo

Voedingswaarden

Calories: 367 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 14 g | Vet: 25 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch