Avocadodressing
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 rijpe avocado ca. 300 g,
- 1 ½ eetlepel(s) citroensap
- 2 eetlepel(s) slasaus
- enkele druppels tabasco
- zout
Instructies
- In pan water aan de kook brengen.
- Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
- Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
- Met staafmixer vruchtvlees pureren (of met vork fijnprakken).
- Citroensap en slasaus erdoor roeren tot gebonden dressing ontstaat.
- Op smaak brengen met tabasco en zout.
- Tomatenblokjes erdoor roeren.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 1 g | Vet: 6 g