Avocadoijs met limoen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 limoen
  • 1 rijpe avocado
  • ½ l ijs
  • l slagroom
  • 1 eetlepel(s) basterdsuiker
  • 2 eetlepel(s) munt fijngehakt + 6 toefjes voor de garnering

Instructies

  • Boen 1 limoen onder stromend water schoon en rasp de groene schil dun af.
  • Pers de vruchten uit.
  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
  • Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 10 min. iets zachter worden.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Pureer het vruchtvlees van de avocado met het limoensap in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Spatel het avocadomengsel met de slagroom en de munt door het ijs.
  • Doe het in een diepvriesdoos en laat het in ± 4 uur bevriezen.
  • Roer het elk half uur met en vork om.
  • Schep mooie bollen van het ijs, strooi de limoenrasp erover en garneer met de toefjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht