Avocadosalade met gorgonzola
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 3 eetlepel(s) droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- ½ zakje verse rozemarijn á 15 g,
- ½ zakje verse bieslook á 25 g,
- zout
- versgemalen witte peper,
- 1 avocado
- 150 g gorgonzola
- ½ krop lollo rosso sla
- 1 pakje croûtons 75 g, Royco
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In kom olie, citroensap en wijn tot marinade roeren.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Boven kopje rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en met bieslook in kopje fijnknippen.
- Door marinade roeren.
- Marinade op smaak brengen met zout en peper.
- Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
- Helften in lengte in dunne plakken snijden en op bord uitspreiden.
- Marinade erover schenken.
- Avocado afgedekt ca. 20 minuten in koelkast zetten.
- Boven kom gorgonzola verkruimelen.
BEREIDEN:
- Sla schoonmaken, wassen en bladeren uitslaan.
- Slabladeren over vier borden verdelen.
- Avocadoplakken voorzichtig uit marinade scheppen en op sla rangschikken.
- Gorgonzola over avocado verdelen.
- Croûtons erover strooien.
- Marinade over salade schenken.