Avocats aux fruits de mer

(avocado's met zeevruchten)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • citroensap
  • 2 eetlepel(s) sherry
  • 100 g krabvlees
  • 100 g champignons
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 dl geklopte slagroom
  • 1 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 100 g garnalen
  • 1 ei herdgekookt
  • peper
  • 4 scampi
  • 3 dl mayonaise
  • gelatine
  • olie
  • zout

Instructies

  • Halveer de avocado's in de lengte,haal de pitten eruit.
  • Schep een deel van het vruchtvlees eruit, zodat een wand van 7 mm blijft zitten.
  • Pocheer de scampi, pel ze, maar laat het staartje eraan.
  • Snij dit met een stukje scampi eraan eraf en bewaar voor garnering.
  • Snij de scampi in dunne plakjes.
  • Vermeng deze met het krabvlees, garnalen en de in partjes gesneden rauwe champignons.
  • Roer er de blokjes avocado door.
  • Dek het af en laat het in de koelkast staan in een marinade van olie, zout en epepr.
  • Bewerk de mayonaise met de mosterd, ketchup en sherry.
  • Voeg de geklopte room toe.
  • Proef de saus en maak op smaak af.
  • Meng de zeevruchten met de saus.
  • Vul de avocado's ermee.
  • Garneer met fijngehakte eiwit en eigeel en het in gelei getrokken scampistaartje.
  • Plaats de avocado's in cocktailglazen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vis / Zeevruchten