Aziaitische Bladerdeegrolletjes

Aziaitische Bladerdeegrolletjes

Porties: 18 rolletjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 stuks lente ui in de lengte in vieren gedeeld
  • 200 g verse taugé
  • 2 g rote wortels in reepjes gesneden
  • 1 knoflook
  • 2 eetlepel(s) soyasaus
  • 1 eetlepel(s) gember
  • 2 eetlepel(s) chilisaus
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Haal het bladerdeeg ca. 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
  • Kook de wortels beet gaar, met een snufje zout.
  • Fruit de ringen lente ui in hete olijfolie, voeg de taugé toe en bak ze ca. 2 minuten mee.
  • Wortel, knoflook, soyasaus, gember en chilisaus toevoegen en kort mee verwarmen.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg af op het meegerolde bakpapier op het bakblik.
  • Snijdt het deeg over de lange zijde door de helft en bestrijk dit met losgeklopt ei.
  • Verdeel de vulling midden op de twee lange stroken deeg.
  • Rol het geheel op en bestrijk nogmaals met ei.
  • Snijdt met een scherp mes in ca. 4 cm brede stukken en snijdt overtollige randjes weg.
  • Bak alles in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

direct serveren, dat is het lekkerste!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch