Babi ketjap van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram varkensvlees in blokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 schijven gemberwortel djahé
  • 2 dl ketjap manis
  • 2 bolletjes geraspte gember in siroop
  • sambal oelek naar smaak
  • 1 groene en 1 rode peper
  • een scheut water
  • zout

Instructies

  • Doe wat olie in een braadpan en schroei het vlees hierin.
  • Rasp de ui en de knoflook en voeg dit bij het vlees.
  • Roer tot het meeste vocht is verdampt en smoor tegelijkertijd de djahé en de sambal mee.
  • Voeg, als het geheel wat droger begint te worden, de ketjap, het water en de geraspte gember en eventueel een scheutje gembersiroop toe.
  • Voeg naar smaak zout toe en laat het gerecht sudderen tot het vlees gaar is.
  • Snijd naar behoefte de groene en rode pepers in schuine stukjes en voeg die op het laatst aan het gerecht toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees