Zoete Soja Varkensstoof met Mie

Porties: 4 personen
inclusief suddertijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje verse boemboe voor zoete soja varkensstoof 150 gram
  • 500 gram varkensstoofvlees
  • 400 gram mie-nestjes
  • 3 eetlepels Oosterse roerbakolie
  • 1 zak Chinese groentemix 400 gram
  • 1 zak taugé 125 gram
  • 3 eetlepels zoete sojasaus ketjap manis
  • 1 pot atjar tjampoer 350 gram

Instructies

  • Breng in een braadpan de boemboe met 200 ml water aan de kook.
  • Voeg het varkensstoofvlees toe, breng opnieuw aan de kook en laat onafgedekt 45 minuten zacht sudderen.
  • Kook de mie-nestjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de groentemix gedurende 5 minuten.
  • Voeg de taugé en zoete sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Meng de gekookte mie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de zoete soja varkensstoof met mie en atjar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling zou goed passen bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Azië