Babi ketjap met rode paprika en paksoi met cashewnoten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 400 g varkenslapjes
  • Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
  • 2 rode paprika's
  • 500 g paksoi
  • ½ theelepel Conimex Sambal Manis
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 zak Conimex Kroepoek Naturel

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
  • Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesblokjes 5 minuten.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
  • Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen de paprika´s in dunne reepjes en de paksoi in brede reepjes.
  • Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika 5 minuten.
  • Voeg de paksoi toe en wok nog 3 minuten.
  • Voeg sambal naar smaak en de cashewnoten toe.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de babi ketjap en de groenten ernaast.
  • Breek de kroepoek doormidden en leg de stukken ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er Conimex Sambal Manis bij.

Variatietip:

De varkenslapjes kun je vervangen door malse varkenshaasjes. Giet de pan als de speklapjes (krokant) zijn gebakken leeg en voeg dan pas de boemboe toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Noten / Varkensvlees / Vlees
Extra aanwijzing Snel te maken