Indonesische Babi Ketjap met Sappige Sperziebonen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 paprika schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
  • 500 gram hamlappen in blokjes gesneden en drooggedept
  • 500 gram gebroken sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram pot roerbaksaus babi ketjap
  • 125 gram taugé
  • 60 gram zakje kroepoek

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Kook de sperziebonen beetgaar in 8 minuten.
  • Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees in 5 minuten bruin en gaar.
  • Voeg de reepjes paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schep de roerbaksaus en taugé erdoor en laat het geheel goed doorwarmen.
  • Serveer de Babi Ketjap met rijst, sperziebonen en kroepoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Norton Torrontés
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië