Indonesische Babi Ketjap met Sappige Sperziebonen
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 1 paprika schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
- 500 gram hamlappen in blokjes gesneden en drooggedept
- 500 gram gebroken sperziebonen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 500 gram pot roerbaksaus babi ketjap
- 125 gram taugé
- 60 gram zakje kroepoek
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Kook de sperziebonen beetgaar in 8 minuten.
- Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees in 5 minuten bruin en gaar.
- Voeg de reepjes paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
- Schep de roerbaksaus en taugé erdoor en laat het geheel goed doorwarmen.
- Serveer de Babi Ketjap met rijst, sperziebonen en kroepoek.