Babi ketjap van Inmerc.nl

Varkensvlees in ketjapsaus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen magere
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie

voor de marinade:

  • 200 g gesneden prei
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 kemirienoten grof gehakt
  • 1 eetlepel(s) gemberwortel fijngesneden of 1 theelepel djahé
  • 1 eetlepel(s) ketoembar
  • 1 eetlepel(s) djinten
  • 3 ½ dl ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) goela Djawa of donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepel(s) witte wijnazijn

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en schep het vlees erdoor.
  • Laat het vlees afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren.
  • Schep het vlees met de marinade in een braadpan en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • Laat het vlees afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar worden.
  • Lekker met witte rijst of mie en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië