Babi Pangang a la Sandra uit de slowcooker
(Voor 4 personen, Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs)
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 700 gram hamlappen ((in repen gesneden))
- 2 uien (middelgrote (gesnipperd))
- 4 teentjes knoflook ((geplet en klein gehakt))
- 6 eetlepel(s) tomatenpuree (ik heb altijd tubes, geconcentreerde tomatenpuree)
- 2 eetlepel(s) gembersiroop
- 1 eetlepel(s) appelstroop
- 1 eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
- 100 ml ketjap manis (zoet)
- 1 eetlepel(s) sambal badjak
- 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown (of bruine basterdsuiker)
- 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Syrup (of honing)
- 4 kleine maggiblokjes (verkruimeld)
- 2 eetlepel(s) rijstwijn
- verse peper (uit de molen)
- zout (uit de molen)
- bloem
- 1 pot atjar tjampoer
- beetje olie
Bereidingswijze:
- Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
- Bak in de binnenpan van de slowcooker (heb je er niet eentje die op het vuur kan, doe het dan in een andere pan en gooi het over in de slowcooker) de ui in wat olie even aan, voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee om te ontzuren.
- Doe dan alle andere ingrediënten, behalve de atjar, erbij in de slowcooker en meng goed met elkaar.
- Zet de slowcooker 7 uur op low.
- Eet smakelijk!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept