Babi Pangang a la Sandra uit de slowcooker

Babi Pangang a la Sandra uit de slowcooker

(Voor 4 personen, Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 gram hamlappen (in repen gesneden)
  • 2 uien middelgrote (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
  • 6 eetlepel(s) tomatenpuree ik heb altijd tubes, geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 1 eetlepel(s) appelstroop
  • 1 eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
  • 100 ml ketjap manis zoet
  • 1 eetlepel(s) sambal badjak
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Syrup of honing
  • 4 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 2 eetlepel(s) rijstwijn
  • verse peper uit de molen
  • zout uit de molen
  • bloem
  • 1 pot atjar tjampoer
  • beetje olie

Instructies

  • Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
  • Bak in de binnenpan van de slowcooker (heb je er niet eentje die op het vuur kan, doe het dan in een andere pan en gooi het over in de slowcooker) de ui in wat olie even aan, voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee om te ontzuren.
  • Doe dan alle andere ingrediënten, behalve de atjar, erbij in de slowcooker en meng goed met elkaar.
  • Zet de slowcooker 7 uur op low.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slowcooker / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië