Babi pangang met pittige tomatenrijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 2 dunne preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 400 g hamlappen
  • Conimex Wok Olie
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Chinese Babi Pangang
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Brandal

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de preien schoon en snijd in dunne smalle reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Was de tomaten en snijd in partjes.
  • Snijd het vlees in reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 4 minuten.
  • Voeg de preireepjes en de helft van de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook, de sambal en de partjes tomaat 1 minuut.
  • Voeg de rijst toe en wok 3 minuten mee.
  • Verdeel de tomatenrijst over de borden en schep de babi pangang ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variatietip:

Bestrooi het gerecht met wat fijngeknipte bieslook of fijngehakte koriander of peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken