Bahmi met verse gember, gehakt en shii-take

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g Conimex Mie nestjes
  • 250 g shii-takes
  • Conimex Wok Olie
  • 50 g gemberwortel verse
  • 400 g gehakt
  • 6 eetlepel(s) Conimex Gembersiroop
  • 600 g prei gesneden
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bahmi Goreng

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de shii-takes in vieren.
  • Schil de gemberwortel en snijd 'm eerst in plakjes van ca. 2 mm dikte en vervolgens in reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gemberwortelreepjes 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en wok 5 minuten.
  • Voeg de shii-takes toe en wok 1 minuut mee.
  • Voeg de prei toe en wok alles nog 3 minuten.
  • Voeg ½ dl water en de boemboe toe, meng alles goed door elkaar.
  • Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de gembersiroop door de bahmi.
  • Verdeel de bahmi over vier grote kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er lekker knapperige Conimex Cassave kroepoek bij en zet ook Conimex Sambal Brandal op tafel voor een extra pittig accent.

Variatietip:

Nasi met verse gember, gehakt en shii-take maak je op ongeveer dezelfde wijze. Vervang de mie door witte rijst en gebruik Conimex Boemboe voo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vlees
Land van herkomst Oosters