Bahmi van woknoedels met citroenkip
Ingrediënten
- Conimex Ketjap Manis
- 1 zak Conimex Wok Noedels 250 g
- 2 teentjes knoflook
- 1 pak bahmigroentepakket met rode peper ca. 500 g
- 400 g kipfilet
- 1 citroen
- Conimex Wok Olie
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje ketjap aan de kook.
- Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
- Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
- Snijd het pepertje in smalle ringen.
- Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels ketjap en de knoflook.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de kip.
- Pers de citroen uit en voeg 2 eetlepels sap aan de kip toe.
- Goed mengen en 3 minuten laten staan.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
- Wok vervolgens de groenten en de peperringetjes 3 minuten mee met de kip.
- Voeg de noedels en wat citroensap naar smaak toe en wok ze ca. 2 minuten mee.
- Schep de bahmi op borden of in kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Seroendeng voor een lekker smaakje en Kroepoek Naturel voor een knapperig effect op tafel.Variatietip:
Vervang de citroen door 1 sinaasappel en voeg 1 sinaasappel in partjes toemet de noedels.