Bahmi van woknoedels met citroenkip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje ketjap aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
  • Snijd het pepertje in smalle ringen.
  • Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels ketjap en de knoflook.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de kip.
  • Pers de citroen uit en voeg 2 eetlepels sap aan de kip toe.
  • Goed mengen en 3 minuten laten staan.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
  • Wok vervolgens de groenten en de peperringetjes 3 minuten mee met de kip.
  • Voeg de noedels en wat citroensap naar smaak toe en wok ze ca. 2 minuten mee.
  • Schep de bahmi op borden of in kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Serveertip:

Zet Conimex Seroendeng voor een lekker smaakje en Kroepoek Naturel voor een knapperig effect op tafel.

Variatietip:

Vervang de citroen door 1 sinaasappel en voeg 1 sinaasappel in partjes toe
met de noedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters